• Gratis verzending
  Geen verborgen kosten Bij alle producten is de standaardverzending gratis!
 • incl. basis bestandscontrole
  Voor de beste drukresultaten Je drukbestanden worden na het uploaden altijd gratis gecontroleerd op drukbaarheid! Je  krijgt onmiddellijk feedback als er optimalisaties nodig zijn.
 • Op rekening kopen
  Eenvoudig per rekening betalen Bedrijven, overheden en verenigingen betalen bij ons gemakkelijk per rekening.
  • Geen kosten
  • Geen vertragingen
  • Geen omwegen
  Wij produceren onmiddellijk na ontvangst van je gegevens - je betaalt pas na ontvangst van je goederen.
 • Persoonlijk deskundig advies
  Vriendelijk en vakbekwaam Wij helpen je graag!
  • Productadvies
  • Ondersteuning bij de creatie van jouw drukbestanden
  • Ordermanagement
  Onze bekwame drukexperts staan je van ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur op 078 486 999 met raad en daad terzijde.
FR

Verpakkingen geschikt voor levensmiddelen

 • volvlaks te bedrukken
 • alle verpakkingstypen mogelijk
 • drukinkt geschikt voor levensmiddelen
Verpakking kiezen
i

Door verschillende drukprocessen voor zowel kleine (minder dan 100) en grote (meer dan 100) oplagen alsóók oplage 1, kunnen er bij orders met hetzelfde ontwerp geringe afwijkingen in de kleurweergave ontstaan.

Onze bestverkochte levensmiddelenverpakkingen

Onze verpakkingen geschikt voor levensmiddelen zijn uitstekend te gebruiken voor gebak, zoetwaren, fruit, groente en droogwaren, zoals muesli, noedels, kruiden en thee, als ook kant-en-klare gerechten.

Overige verpakkingen voor levensmiddelen

Bestelprocedure

Verpakking voor levensmiddelen bestellen

Zo eenvoudig is het

1
Verpakking kiezen
Gewenste verpakking bepalen
2
Maten invoeren
Geschikt voor levensmiddelen kiezen en maten invoeren
3
Online ontwerpen of downloaden
Ontwerp vormgeven of uploaden
4
Bestellen en tegoedbon ontvangen
Bestellen und Gutschein erhalten
Bodemtypen

Bodemtypes voor levensmiddelenverpakkingen

Insteekklep

De Zweedse bodem bestaat uit vier kleppen aan alle kanten van de kartonnen doos. Deze kleppen sluiten zich wederzijds. De Zweedse bodem is

 • robuust en stabiel
 • goed handmatig te vullen

Dit bodemtype vindt u bijvoorbeeld bij vouwdozen.

Formaatkeuze

Formaatkeuze voor levensmiddelenverpakkingen

Het formaat van uw verpakking kunt op de configuratiepagina aangeven, nadat u uw verpakkingsmodel heeft uitgekozen.

Vrije formaatkeuze

Bij deze optie kunt u uw verpakkingsafmetingen zelf op de millimeter nauwkeurig bepalen. Door exact passende verpakkingen wordt de inhoud tegen schade beschermd, omdat het product precies in de verpakking past en niet verschuiven kan.

Online designer

Levensmiddelenverpakkingen vormgeven met de Online Designer

i

Wij gebruiken voor verpakkingen die geschikt zijn voor levensmiddelen speciale drukinkten, die geschikt zijn om in contact te komen met levensmiddelen. Deze inktkleuren zijn iets minder krasbestendig, houdt u daar a.u.b. rekening mee bij de verdere machinale verwerking.


Wilt u vettige of vochtige levensmiddelen verpakken, dan heeft u nog een extra vocht- of vetbarrière nodig, zoals verpakkingsfolie. Vet of vocht zouden anders het verpakkingskarton week maken.

FAQ

Vragen over verpakkingen geschikt voor levensmiddelen

Welke verpakkingen zijn geschikt voor levensmiddelen?

Alle verpakkingen van SAXOPRINT zijn geschikt voor levensmiddelen, indien u in het bestelproces kiest voor de verpakkingssoort ‘Verpakkingen voor levensmiddelen’. Onze bestsellers van en tips over levensmiddelenverpakkingen vindt u hier.

Waar moet ik op letten bij het verpakken van chocolade, koek en gebak?

Wij raden aan om voor koeken, gebak en taarten taartpapier, extra verpakkingspapier of folie te gebruiken, zodat u uw gebak goed beschermt. Ook chocolade blijft langer goed, wanneer het in een kunststoffolie wordt gewikkeld, voordat het omhuld wordt met de verkoopverpakking.

Hoe kan ik het beste thee en koffie verpakken?

Thee en muesli kunt u het beste in een foliezak verpakken, die u dichtplakt of met een etiket of sluitstrip afsluit. Voor koffie heeft u een binnenverpakking nodig, waardoor u het aroma van uw koffie behoudt. Dat zijn verpakkingen van gelaagd folie of zogenaamde ventielverpakkingen. U kunt de koffie of thee goed verzegeld in een opvallende, mooi bedrukte kartonnen levensmiddelenverpakking van SAXOPRINT verpakken.

Hoe kan ik mijn levensmiddelenverpakkingen vormgeven en online bestellen?

Verpakkingen vormgeven met grafisch programma

Verpakkingen kunt u het beste in een grafisch programma zoals Adobe InDesign opmaken. Download het betreffende druksjabloon rechts op onze productpagina en gebruik onze documenthandleiding voor tips voor het opmaken en opslaan van uw drukbestanden. In onze kosteloze basis-bestandscontrole controleren wij of u de afmetingen van de verpakkingszijden goed heeft opgeslagen en de kleurmodus is aangehouden. In de professionele bestandscontrole controleren onze experts voorafgaande aan het drukken nog extra of er rekening is gehouden met een snijmarge of logo’s of tekst eraf gesneden worden. Heeft u geen ervaring met grafische programma’s? Schakel dan een grafisch ontwerper in. Of maak gebruik van onze Online Verpakkingsdesigner.


Verpakkingen online ontwerpen met onze Online Designer

U kunt eenvoudig uw verpakking online ontwerpen met onze Designertool. Stel eenvoudig uw product samen en klik aansluitend op de button ‘Online vormgeven’ op de rechterpagina. U wordt automatisch in de Designer verder geleid en kunt direct beginnen. Met een paar kliks kunt u een achtergrondkleur instellen, afbeeldingen, kopjes, tekst en uw logo toevoegen. Meer details over onze Online Designer vindt u hier.

Kan ik vooraf monsters van de materialen voor levensmiddelenverpakkingen ontvangen?

Natuurlijk! Bestel een set monsters van onze verpakkingsmaterialen. Houdt u er rekening mee dat de aangegeven afwerkingsmogelijkheden niet geschikt zijn voor levensmiddelen. Bij deze monsterset ontvangt u een tegoedbon ter waarde van de aanschafprijs van deze set.

Horeca-drukwerk

Overige producten voor de horeca

Heeft u naast de levensmiddelenverpakkingen nog andere bedrukte producten nodig uit ons horeca-assortiment? Onze draagtassen zijn ontzettend handig om taartdozen in mee te geven of als papierzak voor zoetwaren. Daarnaast bieden wij bijvoorbeeld ook kartonnen bekers, menukaarten en tafelsets aan.

Naar de horecaproducten