• Gratis verzending
  Geen verborgen kosten Bij alle producten is de standaardverzending gratis!
 • incl. basis bestandscontrole
  Voor de beste drukresultaten Je drukbestanden worden na het uploaden altijd gratis gecontroleerd op drukbaarheid! Je  krijgt onmiddellijk feedback als er optimalisaties nodig zijn.
 • Op rekening kopen
  Eenvoudig per rekening betalen Bedrijven, overheden en verenigingen betalen bij ons gemakkelijk per rekening.
  • Geen kosten
  • Geen vertragingen
  • Geen omwegen
  Wij produceren onmiddellijk na ontvangst van je gegevens - je betaalt pas na ontvangst van je goederen.
 • Persoonlijk deskundig advies
  Vriendelijk en vakbekwaam Wij helpen je graag!
  • Productadvies
  • Ondersteuning bij de creatie van jouw drukbestanden
  • Ordermanagement
  Onze bekwame drukexperts staan je van ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur op 078 486 999 met raad en daad terzijde.
FR

Speciale kleuren HKS & PMS

HKS- en PMS-druk

Met speciale en op uw behoeften afgestemde kleuren zorgt u voor een grote herkenningswaarde. De druk in HKS en Pantone garandeert niet alleen unieke kleurschakeringen, maar ook een perfecte weergave.

Kleuren met herkenningswaarde

Iedere speciale kleur is ook een afzonderlijke volle kleur. In tegenstelling tot de gebruikelijke vierkleurendruk, worden de tinten niet gemengd, maar opgebracht als extra kleuren. Op die manier kunnen kleurschakeringen, onafhankelijk van de persoonlijke kleurwaarneming, onder de juiste omstandigheden exact worden weergegeven voor een geslaagde communicatie met kleuren.

Er bestaan speciale kleurenwaaiers om een exacte weergave van de kleuren te verzekeren. Bij SAXOPRINT bieden wij speciale kleuren aan van de fabrikanten Pantone en HKS. Desgewenst kunnen wij gebruik maken van PANTONE® PLUS SERIES FORMULA GUIDE coated, uncoated, tweede druk, eerste oplage, die binnen het kleurbereik van PANTONE® 7548-7771 een exacte overeenstemming bij al uw drukproducten garandeert.

Speciale kleuren HKS en Pantone in vergelijking

PMS kleuren bij SAXOPRINT

Pantone

 • 1.728 unieke kleuren, die lastig met CMYK vervaardigd kunnen worden
 • Wereldwijde overeenstemming door internationaal gelijke kleurcommunicatie
 • Te combineren met wit, zwart en CMYK
 • U kunt meer informatie vinden over Pantone hier
HKS kleuren bij SAXOPRINT

HKS

 • 88 HKS-basiskleuren, die alleen bij benadering met CMYK vervaardigd kunnen worden
 • Geringe prijs voor unieke kleuren
 • Exacte en objectieve kleurcommunicatie door opgesomde kleuren
 • Te combineren met wit, zwart en CMYK

Beeld bron: Daniel Ullrich, Threedots

Speciale kleuren laten drukken bij SAXOPRINT, zo eenvoudig gaat het

Kleurtabellen als download

Ter oriëntering bieden wij u kleurtabellen die een overzicht geven van de kleurschakeringen per fabrikant. Hier kunt u de kleurtabellen downloaden om na te gaan of de gewenste kleur past bij uw corporate design. Er zijn speciale kleuren voor uiteenlopende papierkwaliteiten om te verzekeren dat de kleuren ook passen bij de verschillende soorten papier. Wij houden hiermee rekening bij het drukken om te verzekeren dat de afzonderlijke nuances passen bij de verschillende materialen. 

Pantone kleurtabel downloaden

Speciale kleuren correct aanleggen

Wij kunnen de gewenste kleurschakering in uw drukbestand herkennen, als u het kleurkanaal van de speciale kleur in uw drukbestand benoemt met het passende nummer. In onze handleiding voor drukbestanden vindt u informatie over de correcte aanleg van de speciale kleuren.

Ontwerphandleiding downloaden

Uw voordelen op een rijtje

Meer kleuren met Pantone-druk

Unieke PMS en HKS-kleuren bieden in tegenstelling tot de traditionele offsetdruk-kleurtechnologie CMYK een veel groter kleurspectrum. Daarmee kunnen we bijna iedere wens op drukwerkgebied vervullen. Door deze bijzondere kleuren is het voor ons mogelijk om iedere nuance in gelijkblijvende kleurkwaliteit te drukken.

Zeer geschikt voor huisstijldrukwerk

Door de exacte kleurbepaling zijn PMS- en HKS-kleuren vooral zeer geschikt voor bedrijfslogo’s, die een exacte herkenningswaarde moeten overbrengen. Vooral kleurrijke en zeer bonte voltonen zijn met unieke kleuren zo exact mogelijk te realiseren.

Dezelfde kleur op verschillend papier

Om ervoor te zorgen dat kleuren ook bij verschillende papiersoorten hetzelfde gemaakt worden, bieden wij onze bijzondere kleuren zowel voor kunstmatig papier als natuurpapier aan. Daarvoor heeft iedere kleur zowel een specificatie voor ongestreken (natuurlijk) als ook voor gestreken (mat- of glanslaminaat) papier.

Verdere productopties