• Gratis verzending
  Geen verborgen kosten Bij alle producten is de standaardverzending gratis!
 • incl. basis bestandscontrole
  Voor de beste drukresultaten Je drukbestanden worden na het uploaden altijd gratis gecontroleerd op drukbaarheid! Je  krijgt onmiddellijk feedback als er optimalisaties nodig zijn.
 • Op rekening kopen
  Eenvoudig per rekening betalen Bedrijven, overheden en verenigingen betalen bij ons gemakkelijk per rekening.
  • Geen kosten
  • Geen vertragingen
  • Geen omwegen
  Wij produceren onmiddellijk na ontvangst van je gegevens - je betaalt pas na ontvangst van je goederen.
 • Persoonlijk deskundig advies
  Vriendelijk en vakbekwaam Wij helpen je graag!
  • Productadvies
  • Ondersteuning bij de creatie van jouw drukbestanden
  • Ordermanagement
  Onze bekwame drukexperts staan je van ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur op 078 486 999 met raad en daad terzijde.
FR

Brochures en catalogi

 • kleine en grote oplages
 • A6 tot A4
 • t/m 400 pagina's (gelijmd)
TipFSC®-gecertificeerd recycling- en natuurpapier
Brochures kiezen

Brochures in kleine oplagen: 1 tot 99 stuks

Informatie over brochures

Productinformatie

Productinformatie over de brochures

 

Brochures in een overzicht

Eindformaat
DIN A4
DIN A5
DIN A6
DIN lang
US / DL small
120 x 120 mm
148 x 148 mm
210 x 210 mm
210 x 280 mm
 
Keuzeformaat

Breedte

min. 99 mm | max. 297 mm


Hoogte

min. 120 mm | max. 300 mm

Bindingsmethoden

lijmbinding

geniet

oognieten

wire-o-binding

Oplage

van 1 tot 99 stuks (kleine oplage)
van 100 tot 200.000 stuks (grote oplage)

Aantal pagina's

van 8 tot 100 in stappen van 4 pagina's (geniet, oognieten, Wire-o-binding)

van 40 tot 400 in stappen van 4 pagina's (lijmbinding)

Bedrukking

1/1 zwart

4/4 CMYK

Materiaal

Binnenpagina's
100 g/m²
offsetpapier

90 | 120 | 160 g/m²
natuurpapier

80 | 170 g/m²
recyclingpapier

90 | 115 | 135 | 170 g/m²
machinegestreken papier zijdemat/glanzend

230 g/m²
synthetisch papier

Omslag
160 | 250 g/m²
natuurpapier

170 | 250 g/m²
recyclingpapier

135 | 170 | 250 | 300 g/m²
machinegestreken papier zijdemat/glanzend

460 g/m²
transparante folie aan beide zijden mat

Verwerking
Perforatie
Tot 6 perforatielijnen
Afwerking Omslag
UV lak
UV-lak mat | glans
Lamineren
Laminaat mat | glans
Soft touch laminaat
Laminaat Soft Touch
Uitvoering
Zonder omslag
Zonder omslag
Met omslag
Met omslag
6 zijdige omslag voorkant
Gevouwen omslag voorkant
6 zijdige omslag achterkant
Gevouwen omslag achterkant
i

Wilt u er a.u.b.rekening mee houden dat de bestelopties voor digitaal geprinte brochures in een kleine oplage beperkt zijn.

Bindingsmethoden

Bindingsmethoden

Kies uit brochures met spiraalbinding (wire-o), ringogen en nietjes of kies voor brochures met lijmbinding. Voor brochures met een hardcover vindt u alle informatie onder de categorie boeken.

De keuze voor een brochurebinding lijkt op het eerste oog niet makkelijk. Bindingen hebben positieve en negatieve effecten op de duurzaamheid en stevigheid van een brochure. Daarom willen wij u een paar tips geven.

Brochures drukken met nietjes

Het nieten resp. terugsteekhechting is een typisch bindwijze voor magazines, als ook image- en reclamebrochures. De gesneden drukvellen worden in het midden gevouwen en op de vouwlijn worden van buitenaf twee metalen nietjes erdoorheen geprikt. Dit proces wordt ook aangeduid als zadelsteek.

Grote illustraties over twee pagina’s komen bij deze binding bijzonder tot hun recht, omdat er geen beelduitsnede verloren gaat.

Brochures met nieten kunnen, afhankelijk van het eindformaat en de hoogte van de oplage, vanaf 8 tot maximaal 100 pagina’s na aftrek van de omslag worden besteld.

Geniet

Brochures met oognieten

De hechtmethode met oogniet is bijzonder geschikt voor schoolmateriaal, regelmatige bedrijfsberichten of voor magazines om te verzamelen. Ze kunnen eenvoudig in ringbanden of mappen opgeslagen of gearchiveerd worden. De binding is vergelijkbaar met de nietmethode: de gedrukte dubbele zijdes worden naar keuze per 2 of 4 bladzijdes samengebonden, waarbij de hechtnietjes nog een stabiel draadoog hebben.

Oognieten
Afwerkingen

Lakken of lamineren?

Maak gericht gebruik van onze volvlaks afwerkingen om de houdbaarheid, stevigheid, aandacht en het aanvoelen te vergroten.

Laminering of Laminaat

Een lamineerlaag is geschikt voor het versterken van de kleurwerking, een leesvriendelijke lichtbreking of wanneer u uw drukwerk prettig wilt laten aanvoelen. Bijzonder sterke effecten bereikt u bij de combinatie van matte laminering op mat fotodrukpapier of glanzende laminering op glanzend fotodrukpapier. Let erop dat de coating kan leiden tot lichte kleurafwijkingen.

Onze Soft-Touch laminering zorgt voor een fluweelzacht oppervlak, dat uw doelgroep in vervoering brengt.

Productmonsters met branding of neutraal

Onze productmonsters geven u een goed overzicht van de verschillende productuitvoeringen en de keuze uit de voor u geschikte materialen. Met de neutrale monstervarianten heeft u als reseller ook de mogelijkheid om uw klanten te overtuigen van de kwaliteit van onze producten.

Naar de productmonsters
Experttip

Experttip brochures

Brochures worden gebruikt als promotiemiddel, voor het beschikbaar stellen van informatie, als documentatie en voor diverse andere gelegenheden. Om ervoor te zorgen dat de brochures de gewenste hoogwaardige en professionele kwaliteit hebben, willen we u enkele belangrijke tips geven.

Voor brochures met meer dan 52 pagina’s adviseren wij een omslag met een dikte van minstens 250 g/m² om de stevigheid te verhogen. Wilt u een grote grafiek of relevante informatie tijdens het openen of sluiten van de brochure verwerken, dan bestaat er een 6-zijdige vouwomslag. Om uw brochure nog meer waardigheid en stevigheid te geven, is de afwerking van de omslag met uv-lak of een cellofaanlaag aan te bevelen.

Thomas Aloé, Afdelingshoofd Druk

Sjablonen voor het eenvoudig aanmaken van uw drukgegevens

Voor de opmaak van uw drukbestanden raden wij u onze praktische druksjablonen aan, die voor alle gangbare grafische programma’s op onze website beschikbaar zijn. Daarin zijn reeds alle bijzonderheden van onze producten voor u verwerkt.

Shingling

Als er veel papier tegelijkertijd wordt gevouwen, dan worden de pagina‘s die het meest aan de binnenkant liggen naar buiten geduwd. Dit wordt shingling genoemd. Als de brochure daarna op één lengte wordt afgesneden, zijn de binnenpagina’s daarom korter, door het shingling verschil.

Om te voorkomen dat objecten dicht bij de randen worden bijgesneden, zoals paginanummers, lijnen en andere elementen, wordt uw drukbestand minimaal disproportioneel (onevenredig) geschaald. Elementen dienen ten minste 5 mm van de papierrand gepositioneerd te worden.

Shingling
Schematisch overzicht van shingling

Tips voor het aanmaken van drukbestanden voor brochures

Voeg alle pagina‘s toe als opeenvolgende, gescheiden pagina‘s. De allereerste pagina, evenals de laatste pagina van de inhoud wordt over een lengte van ongeveer 5 mm lang gelijmd aan de binnenkant van de omslag, voor een betere levensduur van het product. Hou er daarom rekening mee dat er op deze pagina’s 5 mm ontwerpruimte zal verdwijnen.

Bijzonderheden brochures met lijmbinding

Om uw drukbestand zonder problemen te kunnen verwerken, verzoeken wij u bij brochures met lijmbinding om een apart bestand voor de omslag en één voor de inhoudspagina's. Voor het eenvoudiger omslaan van uw brochurepagina's, worden de omslagpagina's op 7 mm afstand tot de rug gerild. Daarom het verzoek om in de inhoud de teksten en belangrijke vormgevingselementen minstens 10 mm van de rug te plaatsen en gebruik geen beeld dat over twee pagina's loopt.

Inhoud

Voeg alle pagina‘s toe als opeenvolgende, gescheiden pagina‘s. De allereerste pagina, evenals de laatste pagina van de inhoud wordt over een lengte van ongeveer 5 mm lang gelijmd aan de binnenkant van de omslag, voor een betere levensduur van het product. Hou er daarom rekening mee dat er op deze pagina’s 5 mm ontwerpruimte zal verdwijnen.

Omslag

De omslag dient volledig opgemaakt te worden en wordt vastgemaakt met de rug. De breedte van de rug hangt af van het aantal pagina‘s en kan dus variëren. Alle tabellen met individuele rugbreedtes, vindt u in de ontwerphandleiding op onze website.

Bestand omslag

Pagina 1 = Achterkant (U4) + rug + Voorkant (U1)

Seite 2 = Binnenzijde achterkant (U2) + rug + Binnenzijde voorkant (U3)

Als u kiest voor een uitklapbare omslag, dient de zijde naast de zijde die naar binnen wordt gevouwen 2 mm korter te zijn en de zijde die gevouwen zal worden 18 mm korter.

Voorgemonteerde pagina‘s voor omslag  buitenkant
Voorgemonteerde pagina‘s voor omslag
 Voorgemonteerde pagina‘s voor uitklapbare omslag  buitenkant
Voorgemonteerde pagina‘s voor uitklapbare omslag
Voorgemonteerde pagina‘s voor omslag  binnenzijde
Voorgemonteerde pagina‘s voor omslag
 Voorgemonteerde pagina‘s voor uitklapbare omslag  binnenzijde
Voorgemonteerde pagina‘s voor uitklapbare omslag

Bestandscontrole

Onze basis bestandscontrole is altijd inbegrepen bij de prijs. De volgende zaken worden bijvoorbeeld gecontroleerd: of het juiste bestandsformaat gebruikt is, of het aantal pagina’s klopt en of alle lettertypes ingesloten zijn. Als één van de hierboven vermelde problemen wordt ontdekt, neemt onze klantenservice direct via e-mail contact met u op. Maak gebruik van onze professionele bestandscontrole als u twijfelt of uw ontwerp aan al onze eisen voldoet en van de hoogste kwaliteit is. Voor een kleine extra toeslag bekijkt ons professionele prepress-team voor uw ontwerpbestanden of de juiste afloopmarge is aangehouden, of de beeldresolutie voldoende is en of er genoeg ruimte is aangehouden tussen de letters/grafische elementen en de rand.

Boeken

Boeken met hardcover-lijmbinding

Boeken met een hardcover overtuigen door hun vaste band van 2 mm boekbindkarton die met mat 135 g/m² fotodrukpapier beplakt wordt. De kapitaalband verbergt het gat tussen de boekblokken (inhoud) en de band van de omslag. Er wordt gelijmd tussen de boven- en onderkant van de boekenrug. Het schutblad voor- en achterin het boek zorgt niet alleen voor een mooiere eerste indruk bij het openslaan van het boek, maar ook voor een verbinding van de inhoud (boekblok) met de omslag (ook band genoemd).

De zeer robuuste boekbinding kan worden toegepast bij bijvoorbeeld zakelijke boeken, voor jaar- of zakelijke verslagen, die zeer vaak gebruikt worden. Klanten en medewerkers ontvangen graag een notitieboek met een eigen layout en hun bedrijfslogo. Een relatiegeschenk dat lange tijd bruikbaar blijft en waarmee uw onderneming steeds aanwezig is.

Boeken in een overzicht

Eindformaat
DIN A4
DIN A5
DIN A6
210 x 210 mm
Oplage

van 100 tot 10.000 stuks

Aantal pagina's

van 48 tot 400 in stappen van 4 pagina's

Bedrukking

Binnenpagina's
1/1 zwart
4/4 CMYK

Omslag
1/0 zwart
4/0 CMYK

Materiaal

Binnenpagina's
80 | 90 | 100 g/m2
Offsetpapier

90 | 115 | 135 | 170 g/m²
Machinegestreken papier zijdemat/glanzend

Omslag
2 mm
Cover boekbindkarton (grijsbord)

135 g/m²
Machinegestreken papier zijdemat

Kapitaalband
Rug
Rechte rug
Rechte rug
Ronde rug
Ronde rug
Verwerking
Gelijmd
Lijmbinding (PUR)
Per stuk verpakt in krimpfolie
Per stuk verpakt in krimpfolie
Afwerking omslag
Lamineren
Laminaat mat | glans
Soft touch laminaat
Laminaat Soft Touch

Schutblad

De schutbladen verbinden bij een boekproductie het boekblok (inhoud) met de omslag. De schutbladen worden vast met de omslag verlijmd en kunnen niet bedrukt worden. De schutbladen dienen tevens als stabilisering van de eerste en laatste pagina van het boekblok. Bij SAXOPRINT kunt u kiezen uit 3 verschillende schutblad-materialen.

FAQ

Vragen over brochures

Waarom is rillen zo belangrijk?

Wij adviseren bij brochures met omslag (behalve Wire-o-binding) uw drukwerk te laten rillen. Het verhindert het openscheuren van de rugvouw en het afbladderen van de inkt. Lelijke en zichtbare breuklijnen in uw drukwerk worden zo vermeden. Vanaf een papiergewicht van 250 g/m² van de omslag is rillen inclusief in onze drukkerij.

Welk brochureformaat is het juiste?

Afhankelijk van de eerste indruk die u wilt behalen, de mate van opslag en de inhoudelijke omvang resp. opbouw kan de uitvoering qua vorm van staand en liggend formaat, maar ook qua eindformaat een onderscheidende werking hebben:

Staande formaten hebben het voordeel, dat de meeste mensen gewend zijn aan het gebruik daarvan. De brochurestandaards in winkels zijn meestal gemaakt voor DIN-A4 staand formaat. Bij kleine brochures in A5 of A6 zijn ze met een lijmbinding eerder lastig te handhaven.

Liggende formaten geven een luxe uitstraling in DIN-A4 met gebruik van een lijmbinding. Om het leescomfort te behouden, gebruikt u bij teksten twee kolommen. Menu- en drankenkaarten zijn vaak in A6 liggend met een spiraalbinding uitgevoerd. Het liggende formaat heeft het voordeel, dat grote afbeeldingen of breedbeeldopnames beter geplaatst kunnen worden resp. beter tot hun recht kunnen komen.

Vierkante formaten vallen op in de massa, net zoals het liggende formaat. Met het eindformaat 210 x 210 mm kunnen grote panoramabeelden op twee naast elkaar liggende pagina’s worden afgedrukt. Dankzij de nietjes gaat in het midden van het beeld geen zicht verloren. Optimaal voor het afbeelden van voertuigen, landschappen en binnenruimtes.

Heb ik een omslag nodig?

Omslagen beschermen de inhoud van brochures tegen voortijdige slijtage, vergroten de stabiliteit (juist bij weinig pagina’s en gering gramsgewicht) en maken een betere eerste indruk dankzij de speciale afwerkingen. Brochures met maximaal 40 pagina’s en een papiergewicht van 135 g/m² krijgen bij een 300 g/m² omslag van fotodrukpapier een betere houdbaarheid en tegelijkertijd is het handig in gebruik.

Vouwomslagen maken het mogelijk om over de drie binnen- of buitenpagina’s grote afbeeldingen te plaatsen. Ze kunnen voor de voor- of achterkant worden besteld.

Topsellers

Brochures professioneel drukken met SAXOPRINT

Als een van de grootste online drukkerijen in Europa hebben wij ons gespecialiseerd in het drukken van kwalitatief hoogwaardige brochures. Met ons zeer moderne machinepark kunnen we zelfs bij een hoge oplage tot 200.000 stuks volgens afspraak leveren.

Onze geautomatiseerde processen vanaf binnenkomst van de order, naar het drukken tot aan de verdere afwerking hebben we continu geoptimaliseerd en verfijnd. Talrijke klanten profiteren van onze geweldige drukkwaliteit en de meer dan uitstekende klantenservice met persoonlijke specialisten. Profiteer ook van onze jarenlange ervaring, de snelle drukservice en van ons ruime assortiment!

Ons zeer efficiënte machinepark produceert in vellenoffset en digitale druk. Dat doen wij op zo milieuvriendelijk mogelijk wijze door efficiënt grondstoffengebruik, optimale bezetting van de drukvellen en alcoholvrije inkten. Daarnaast dragen exact op elkaar afgestemde processen tussen het drukken en de verdere verwerking bij aan een duurzame drukproductie met hoge efficiency. Verdere voordelen:

 • U kunt kiezen voor omslagen en covers met speciale afwerkingen en zware papiersoorten om de duurzaamheid te verbeteren
 • Groot aanbod van fotodrukpapieren, offset-, recycling- en natuur-papiersoorten
 • Tot 400 pagina’s inhoud mogelijk (lijmbinding)
 • Kleine oplagen vanaf 1 exemplaar tot grote oplagen tot 200.000 stuks per bestelling

Brochures in keuzeformaat: voor veel specifiekere behoeftes

Wanneer u unieke en originele ideeën heeft, dan heeft u iets nodig dat daarbij past. Wij weten dat, dus daarom bieden we nu vrij formaat: op maat gemaakte formaten waarmee u uw catalogus of brochure kunt maken zoals u in gedachten had.

U kunt kiezen uit een assortiment van 99 mm tot 297 mm breed en 100 mm tot 420 mm lang. U kunt ook het gewicht en type materiaal kiezen om uw gedroomde catalogus in handen te krijgen.