• Gratis verzending
  Geen verborgen kosten Bij alle producten is de standaardverzending gratis!
 • incl. basis bestandscontrole
  Voor de beste drukresultaten Je drukbestanden worden na het uploaden altijd gratis gecontroleerd op drukbaarheid! Je  krijgt onmiddellijk feedback als er optimalisaties nodig zijn.
 • Op rekening kopen
  Eenvoudig per rekening betalen Bedrijven, overheden en verenigingen betalen bij ons gemakkelijk per rekening.
  • Geen kosten
  • Geen vertragingen
  • Geen omwegen
  Wij produceren onmiddellijk na ontvangst van je gegevens - je betaalt pas na ontvangst van je goederen.
 • Persoonlijk deskundig advies
  Vriendelijk en vakbekwaam Wij helpen je graag!
  • Productadvies
  • Ondersteuning bij de creatie van jouw drukbestanden
  • Ordermanagement
  Onze bekwame drukexperts staan je van ma t/m vr van 8.00 - 17.00 uur op 078 486 999 met raad en daad terzijde.
FR

Etiketten

 • beschrijf- en bedrukbare etiketten
 • countourstickers - vrije vorm
 • op A4 vel gedrukt
Nu bestellen

Productinformatie

Productinformatie over de etiketten

Etiketten in een overzicht

Formaat

DIN A4 (1 etiket per vel)

210 × 146,5 mm (2 etiketten per vel)

210 × 96,3 mm (3 etiketten per vel)

103 × 146,5 mm (4 etiketten per vel)

103 × 96,3 mm (6 etiketten per vel)

103 × 71,2 mm (8 etiketten per vel)

49,5 × 71,2 mm (16 etiketten per vel)

33,6 × 49,5 mm (32 etiketten per vel)

Oplage

van 100 tot 80.000 (afhankelijk van het formaat van de etiketten)

Aantal pagina's

1

Bedrukking (kleur)

4/0 CMYK

1/0 zwart

1/0 HKS

1/0 Pantone

2/0 zwart + HKS

2/0 zwart + Pantone

Materiaal

80 g/m² zelfklevend papier wit

Verwerking

op DIN A4 vellen gedrukt

i

Etiketten of stickers? Ontdek hier ons complete assortiment van stickers.

Contourstickers in een overzicht

Formaat

289 × 202 mm (1 etiket per vel)

142,5 × 202 mm (2 etiketten per vel)

202 × 94 mm (3 etiketten per vel)

99 × 142,5 mm (4 etiketten per vel)

99 × 94 mm (6 etiketten per vel)

99 × 69 mm (8 etiketten per vel)

47,5 × 69 mm (16 etiketten per vel)

30 × 44,5 mm (36 etiketten per vel)

Oplage

van 5 tot 7.200 (afhankelijk van het formaat van de etiketten)

Aantal pagina's

1

Bedrukking (kleur)

4/0 CMYK

Materiaal

135 g/m² PVC-folie wit glanzend

135 g/m² PVC-folie wit mat

Verwerking

op DIN A4 vellen gedrukt

Materiaal

Materiaal van de etiketten

Zelfklevend papier

Onze gestileerde etiketten hebben scherpe hoeken, zijn zelfklevend en hechten op bijna alle oppervlakken. Het materiaal past zich optimaal aan de hechtondergrond aan. Of het nu glas, karton of kunststof is - de permanent plakkende lijm houdt zoals beloofd. Ook verwijdering van de A4-vellen gaat heel eenvoudig, zodat de werkstromen bij bijv. het etiketteren van flessen of enveloppen efficiënt kunnen verlopen.

Bedrukbaar met laser- inktjetprinters

De standaard DIN-A4-etiketvellen van 80 g/m² hechtpapier zijn voor de laser- en inktjetprinters optimaal geschikt. Daardoor kunnen bijv. adressen door de veel gebruikte kantoorprinters bedrukt of met de hand beschreven worden.

Bedrukking (kleur)

Voordelen bij de inzet van bijzondere kleuren

HKS- en Pantone drukwerk

PMS- en HKS-kleuren bieden in tegenstelling tot de traditionele offsetdruk-kleurtechnologie CMYK een veel groter kleurspectrum. Daardoor kunnen wij bijna alle drukwensen vervullen. Deze speciale kleuren maken het ons mogelijk om iedere nuance in gelijkblijvende drukkwaliteit te drukken.

Door de exacte kleurbepaling zijn PMS- en HKS-kleuren bijzonder geschikt voor bedrijfslogo’s, die een exacte herkenningswaarde moeten overbrengen. Vooral kleurverzadigde en zeer kleurrijke voltonen zijn met speciale kleuren zo precies mogelijk te realiseren.

Bij HKS staan 88 en bij PMS 1.728 voltoonkleuren ter beschikking, die met CMYK maar lastig te realiseren zijn.

Speciale kleuren
FAQ

Vragen over de etiketten

Hoeveel etiketten zitten er op een DIN-A4-vel?

Dat hangt af van de grootte van het etiket. Wanneer u bijvoorbeeld het formaat 49,5 x 71,2 mm bestelt, dan zitten er 16 etiketten op een vel. Als u een oplage van 4.000 stuks bestelt, ontvangt u 250 DIN-A4-vellen met elk 16 etiketten. Let daarbij ook op ons informatieblad voor etiketten.

Moet ik het volledige DIN-A4-vel met etiketten aanmaken?

Nee, wij hebben alleen maar een enkel drukbestand van u nodig, en wel in juist dat formaat, dat u heeft besteld. Let daarbij ook op ons informatieblad voor etiketten.

Kan ik verschillende ontwerpen op een DIN-A4-vel plaatsen?

Nee. Per order wordt altijd maar één afbeelding of motief gedrukt, in de door u bestelde oplage. Alle etiketten op de DIN-A4-vellen hebben steeds hetzelfde ontwerp.

Etiketten bedrukken bij SAXOPRINT: positief opvallen met eigen labels

Personaliseer uw producten of pakketten door uw eigen ontwerp, om uw merk te versterken en positief te laten opvallen. Gebruik uw huisstijlkleuren en bedrijfslogo en word niet alleen beter herkend, maar onderscheidt u zich zo ook doeltreffend van uw concurrenten.

Voordelen van eigen etiketten

 • Etiketten in de huisstijl verhogen de herkenning van een onderneming
 • Persoonlijk bedrukt worden ze uniek, versterken ze het bedrijfsimago en vergroten het vertrouwen
 • Geschikt voor allerlei oppervlakken – ook flesrondingen
 • Als frankeeretiketten geven ze een signaalwerking voor breekbare goederen
 • Etiketten op vellen zijn ideaal door printers te bedrukken
 • Ze verhogen de arbeidsefficiency, omdat ze probleemloos van het drukvel te verwijderen zijn
 • Ze plakken permanent en zijn lastig weer te verwijderen.

Etiketten – veelzijdig en populair

Adresetiketten voor zakelijke post

De klassieker van gedrukte etiketten is het adresetiket voor enveloppen. Adresstickers worden meestal gebruikt bij zakelijke mailings of commerciële brieven. Onze DIN A4-adresetiketten legt u eenvoudig in de printer en kunnen met een druksjabloon bijvoorbeeld voor Microsoft Word met verschillende geadresseerde bedrukt worden. Natuurlijk kunt u daarop ook de huisstijlkleuren en uw logo met behulp van uw printer aanbrengen. De drukkwaliteit zal echter niet hetzelfde zijn zoals van een drukkerij als SAXOPRINT. Bovendien kunt u bij ons etiketten met speciale kleuren, zoals HKS of PMS, bedrukken. Als formaat voor adresetiketten raden wij u aan om 8 resp. 16 etiketten op een A4-vel te plaatsen. Zo kunnen de adressen, uw huisstijlkleuren en bedrijfslogo een representatieve plek op het etiket krijgen.

Verzendstickers in uw huisstijl

U verzendt regelmatig pakketten aan uw klanten en u wilt zich van concurrenten onderscheiden? Dan zijn pakketstickers met uw huisstijlkleuren zeer geschikt voor u. Uw merkkleuren en uw logo dragen bij aan de herkenning van uw onderneming en versterken de klantenbinding.

Praktische tip: verwerk in uw druksjabloon gelijk uw afzenderadres. Dat bespaart tijd bij het beschrijven van het pakket. Om uw huisstijl en de adresinformatie zo goed mogelijk te verwerken, adviseren wij voor frankeeretiketten een formaat van DIN A5 te gebruiken.

Met ordneretiketten professioneel en uniform optreden

Het blijkt dat op kantoor de beschrijf- resp. bedrukbare ordneretiketten nuttig zijn, die met uw bedrijfslogo of in uw huisstijlkleur een professionele indruk bij uw klanten en medewerkers achterlaten. Door de printerbedrukking op een A4-vel komen ze niet alleen professioneler over dan handgeschreven etiketten, maar ze zorgen ook voor uniformiteit en een duidelijke lijn. Juist zakelijke omgevingen met veel klantcommunicatie, zoals in advocatenkantoor of artsenpraktijken, kunnen zich daardoor positief onderscheiden. Praktische tip: het komt nog professioneler over, wanneer u daarnaast persoonlijke ringbanden in uw corporate design laat bedrukken. Die kunt u bovendien als relatiegeschenk voor uw klanten gebruiken.

Met persoonlijke flesetiketten voortreffelijke wijnen stijlvol vermarkten

Produceert u een eigen wijn, likeur, vruchtensap of bier? Dan is een eigen flesetiket met uw ontwerp uw uithangbord en draagt aantoonbaar bij aan het verkoopsucces. Ons 80 g/m² hechtpapier is zelfklevend en houdt probleemloos op bijna alle oppervlakken. Het is niet permanent klevend, beschrijfbaar en spiegelt niet bij het bekijken.

Praktische tip: dient uw flesetiket weerbestendig te zijn, om op de markt of voor uw winkel de weersomstandigheden te trotseren, raden wij u aan om ons 135 g/m² PVC-folie in glanzende of matte uitvoering te bestellen. Dit folie is bijzonder weerbestendig en komt door zijn glans luxe over. De bedrukking van uw ontwerp in vier kleuren of in uw huisstijlkleuren, met of zonder speciale kleuren, is echter op beide materialen optimaal mogelijk.

U heeft de keus: etiketten in vaste of vrije vorm

Naast standaard-etiketformaten kunt ook vrije vormen resp. contourstickers bestellen. Laatstgenoemde geeft u in een maximumgrootte van een A4-vel onbegrensde ontwerpmogelijkheden voor een vrije vorm, die wij exact tot op de millimeter en zonder rand bedrukken. Zo kunt u bijvoorbeeld stickers ontwerpen, waarop uw bedrijfslogo resp. een willekeur silhouet precies op de contouren is afgebeeld. Die zijn zeer geschikt als relatiegeschenk op beurzen of voor het bestickeren van uw bedrijfsruimte. Ovale, ronde of vierkante stickers voor binnen en buiten in standaardformaten vindt u in onze categorie Stickers.

Zowel kleine aantallen als grote oplagen – voor ons geen probleem

Wanneer u hoge aantallen nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres: tot 80.000 stuks produceren wij in dezelfde tijd als kleine oplagen tussen 100 - 5000 stuks – en dat zonder meerprijs. De verzending vindt via DHL plaats in één levering of tegen een meerprijs in deelleveringen. Dit is bijzonder zinvol wanneer u over een filiaalnetwerk beschikt en verschillende locaties wilt bevoorraden. Wederverkopers profiteren van onze neutrale verzending en bijzondere condities. Vraag telefonisch naar de mogelijkheden bij onze klantenservice.

Zo eenvoudig is het: uw document uploaden en opdracht volgen

Voor het drukken van uw etiketten stuurt u ons uw document, bijvoorbeeld als gesloten PDF-bestand. Gebruik voor het uploaden van uw drukbestanden onze handleidingen en checklisten om uw bestand te optimaliseren en voor ons optimaal ter beschikking te stellen. Dit vermindert de kans op fouten na de bestandscontrole en wachttijden. In onze basis-bestandscontrole controleren wij of uw aangeleverde bestand geschikt is om te drukken. Bestelt u voor de eerste keer, dan raden wij aan om te kiezen voor onze professionele bestandscontrole. Na het succesvol uploaden en het vrijgeven van uw bestand door onze afdeling Prepress, vindt u de status van uw order in het klantengedeelte.

Vraag het onze klantenservice

Onze geschoolde servicemedewerkers ondersteunen u bij al uw vragen over het bedrukken van uw etiketten of informeren u over de drukvariaties bij SAXOPRINT. Informeer naar ons klimaatneutrale drukwerk, om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu, of laat u helpen bij de registratie in onze webshop.