Interne milieubescherming

Bij ons gaan de nieuwste technologieën en milieubescherming hand in hand. We streven naar het gebruik van duurzame materialen en emissiearme productie. Met SAXOPRINT kiest u zowel voor hoogwaardig drukwerk als voor een verantwoorde online drukkerij. Ter bescherming van onze natuurlijke omgeving realiseren wij de volgende interne milieumaatregelen.

Wij produceren duurzaam

 • Alcoholvrij drukken

  Dankzij onze geavanceerde drukpersen is het niet meer nodig om alcohol te gebruiken voor een eenvoudige verwerking. De inkt is niet meer zo vochtig, wat ongewenste inktspatten voorkomt. Bovendien droogt alcoholvrije inkt aanzienlijk sneller. Daarmee ontlasten we niet alleen het milieu en onze medewerkers, maar optimaliseren we tegelijkertijd de doorlooptijd van uw drukopdrachten.
 • Afbreekbare inkt

  In de door ons gebruikte drukinkt zijn mineraalhoudende bestanddelen vervangen door hernieuwbare grondstoffen zoals plantaardige oliën. Deze zijn biologisch beter afbreekbaar en hebben geen invloed op de kwaliteit van het drukwerk. Verder slaan wij onze inkt uitsluitend op in grotere blikken om afval van talloze kleine blikken inkt te voorkomen..
 • Duurzaam papierverbruik

  Wij produceren in verzameldruk. Daarbij worden meerdere opdrachten zo gerangschikt op vellen papier dat zo min mogelijk papier ongebruikt blijft. Dankzij ons moderne machinepark verbruiken wij bovendien 50% minder drukvellen voor het instellen van het drukprocedé dan met traditionele drukpersen.
  Onze hoge kwaliteitsstandaards in het productieproces helpen ons om misdrukken en overproductie te vermijden.
  De onvermijdbare snijresten worden in grote containers verzameld en aansluitend gerecycled
 • Het hele bedrijf doet mee

  Elke medewerker bij SAXOPRINT is gedreven om het verbruik van papier, water en brandstof te verlagen. In 2014 konden we vergeleken met het voorgaande jaar de CO2-uitstoot met 14,6% terugdringen. Daaraan bijgedragen hebben vooral een lager stroomverbruik door de aanschaf van energiezuinige voorzieningsinstallaties en machines, modernisering van de verlichting en het gebruik van machinewarmte voor het verwarmen van de productiegebouwen. Maar ook buiten de productiehal levert SAXOPRINT een bijdrage aan milieubescherming: door voor medewerkers het gebruik van het openbare streekvervoer te subsidiëren.
 

Iedereen kan bewust kiezen voor milieubescherming

Onze maatregelen tot nu laten zien dat drukkwaliteit en duurzame productie elkaar niet uitsluiten. Met elk stuk drukwerk kiest u voor milieubewuste productie die voortdurend wordt doorontwikkeld. Dat is de weg die wij graag samen met u willen volgen.

Meer over het onderwerp milieubescherming

Controle van uw basisgegevens
Het door u opgegeven BTW-nummer is helaas onjuist. Controleer en corrigeer alstublieft uw basisgegevens, omdat anders een afrekening zonder BTW niet mogelijk is.