Deze internetsite maakt gebruik van cookies. Wanneer u deze pagina gebruikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Alle informatie vindt u in ons privacybeleid.
Sluiten
Persoonlijk advies   078 486 999 Ma - Vr: 9.00 - 19.00   klantenservice@saxoprint.be
Aangemeld als  

SAXOPRINT is een
FSC® gecertificeerde drukkerij

Elke economische activiteit heeft gevolgen voor de natuur. In de grafische industrie zijn deze gevolgen met name groot vanwege de enorme vraag naar papier en het gebruik van chemicaliën.

SAXOPRINT GmbH heeft zich daarom ten doel gesteld de belasting voor mens en milieu zo laag mogelijk te houden.

Met FSC® papier milieuvriendelijk drukken

FSC® gecertificeerdHet onderwerp milieubescherming vormt een vast element van ons bedrijfsbeleid. Alle afdelingen van onze online drukkerij werken nauw samen aan nog betere en nog milieuvriendelijkere resultaten. Daarom zoeken wij voor ons drukwerk voortdurend naar voordelige oplossingen die voldoen aan duurzame en ecologische criteria.

Sinds 2013 is SAXOPRINT GmbH FSC® gecertificeerd. Het FSC® (Forest Stewardship Council®) heeft als doel wereldwijd bossen op een verantwoorde wijze te beheren, bedreigde soorten te beschermen en de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Wij hebben ons ertoe verplicht alle eisen en doelstellingen van het FSC® te realiseren en verder te ontwikkelen. Want juist de grote vraag naar papierproducten en de daardoor voortschrijdende aantasting van bosgebieden over de hele wereld zijn voor ons en onze klanten een belangrijke reden om te weten waar het hout voor de papierproductie vandaan komt. Bovendien willen wij ondernemingen steunen die zich actief inzetten voor een duurzame, besparende en sociale inkoop en productie.

FSC® gecertificeerd papier wordt gebruikt voor de productie van drukwerk in de meest uiteenlopende vormen, zoals flyers, visitekaartjes, wenskaarten, postkaarten, zakagenda’s, CD- en DVD-covers op 400 g/m² fotodrukpapier mat en glanzend.

Bestel uw drukwerk met FSC® papier in onze drukkerij en lever rechtstreeks een bijdrage aan het verbeteren en behouden van de bossen

Voordelen van een FSC® drukkerij

FSC® gecertificeerdOnze FSC® drukkerij koopt het papier voor drukwerk aan uit duurzame bosbouw die geen roofbouw pleegt of ontbossing veroorzaakt.

Het certificaat dat het Forest Stewardship Council® afgeeft voor papierproductie staat voor een besparende omgang met het milieu en maximale compensatie van de veroorzaakte milieubelasting.

Bij drukwerk op FSC® papier zijn uitgebreide compensatiemechanismen betrokken: de bosbouwbedrijven worden bezocht en er wordt gecontroleerd of bomen worden nageplant. Drukwerk op FSC® papier combineert daarom perfecte kwaliteit met bescherming van het milieu.

Naast FSC® gecertificeerd papier zijn drukkleuren een van de belangrijkste grondstoffen voor het drukproces. Door daarbij volledig af te zien van het gebruik van alcohol isopropanol verlagen we de uitstoot van CO2 in het totale productieproces. Tegelijk ontzien wij zo de gezondheid van onze medewerkers. Verder dragen wij door de samenwerking met de pakketdienst DPD bij aan het vermijden en verlagen van emissies.