Deze internetsite maakt gebruik van cookies. Wanneer u deze pagina gebruikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Alle informatie vindt u in ons privacybeleid.
Sluiten
Persoonlijk advies   078 486 999 Ma - Vr: 9.00 - 19.00   klantenservice@saxoprint.be
Aangemeld als  

Klimaatneutrale verzending met DPD Total Zero

Onze inspanningen op het gebied van milieubescherming stralen ook af op onze partners. Daarom verzenden wij onze producten met de services Total Zero van DPD. Want met elke levering dragen wij bij aan klimaatbescherming.

Klimaatneutrale verzending bij elke bestelling

In onze bedrijfsfilosofie schrijven we duurzaamheid met hoofdletter ‘D’. Als internationale drukkerij beschouwen wij het als onze plicht om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het behoud van ons milieu. Dat vertalen we niet alleen naar onze eigen inspanningen, maar ook naar de keuze van onze partners. Zo laten wij onze producten leveren door de pakketdiensten van DPD, die met de service Total Zero zorgen voor klimaatneutrale verzending. Voordeel is dat de gehele verzending CO2-neutraal verloopt dankzij een brede waaier aan milieumaatregelen die deze bedrijven realiseren.

Dat betekent dat u met elke bestelling de bescherming van het milieu ondersteunt, want onze producten worden klimaatneutraal bij u geleverd. Dat kost u niets extra, maar heeft enorme voordelen voor het milieu. Van optimalisering van de verzendingsprocessen tot deelname aan klimaatbeschermingsprojecten: dankzij DPD Total Zero draagt elke levering bij aan een duurzaam klimaatbeheer.

Wat schuilt er achter Total Zero?

Bij het verzenden van uw producten werken wij samen met de pakketdienst DPD, die met de service Total Zero zorgt voor klimaatneutrale levering. Voordeel is dat de gehele verzending CO2-neutraal verloopt dankzij een brede waaier aan milieumaatregelen die dit bedrijf realiseert. Het principe Total Zero berust op drie pijlers – meten, reduceren en compenseren.

Meting van de CO2-belasting

DPD meet sinds 2006 de uitstoot van verzending en onderneming. Inmiddels is de technologie zo ver gevorderd dat uiterst nauwkeurig kan worden bepaald hoe hoog de CO2-belasting voor elke zending is. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het transport, maar ook naar alle bedrijfsinterne processen. Door deze meting wordt duidelijk op welke locatie hoeveel wordt verbruikt en aangegeven waar geoptimaliseerd moet worden.

Reduceren van de CO2-emissie

DPD vervoert vrijwel alles over land en vermijdt daarmee het gigantische CO2-verbruik van luchtvracht. Daarvoor worden in de steden steeds meer elektrische voertuigen ingezet. Voor langere afstanden blijven vrachtwagens nog altijd het beste transportmiddel, waar bovendien de aerodynamica doorlopend van wordt verbeterd. Voor briefpost ziet DPD binnen de bebouwde kom grotendeels helemaal af van gemotoriseerde voertuigen en maakt steeds meer gebruik van fietskoeriers.

Behalve het transport staat Total Zero ook voor maatregelen binnen het bedrijf zelf. Daartoe behoren het gebruik van uitsluitend gerecycled papier en stroombesparende maatregelen door de modernste verlichtingstechnologieën. Daarnaast bewaakt en optimaliseert het bedrijf in samenwerking met TÜV SÜD voortdurend het:

  • stroomverbruik
  • papierverbruik
  • brandstofverbruik
  • waterverbruik
 

Noodzakelijk verbruik compenseren met emissiehandel

De derde pijler van CO2-neutrale verzending vormt de emissiecompensatie. Dit betreft de uitstoot die ondanks alle reductiemaatregelen niet te vermijden is. Door Total Zero worden projecten voor klimaatbescherming gesteund die een tegenwicht vormen voor de CO2-emissie. Dat kunnen lokale projecten in Europa of internationale programma’s in ontwikkelingslanden zijn.

Zo steunt Total Zero een bebossingsprogramma in Colombia. Dat creëert een koolstofopslag en deze gaat de wereldwijde CO2-belasting tegen. Verder ondersteunt DPD de klimaatvriendelijke productie van gedroogde luzerne. Onmisbaar als diervoeder, omdat het eigenschappen heeft die zorgen voor een optimale beweging van de maag van dieren en daarom in grote hoeveelheden wordt verbouwd.

De projecten van Total Zero gaan verder dan klimaatbescherming alleen. Er wordt namelijk ook gestreefd naar maatschappelijke meerwaarde. Zo ondersteunt Total Zero de opbouw van een biogasinstallatie in Cambodja voor milieuvriendelijke energiewinning, creëert arbeidsplaatsen en versterkt daarmee de onafhankelijkheid van de regio.

CO2-neutrale verzending – feiten en cijfers
0 …extra kosten voor klanten van DPD bij CO2-neutrale verzending.
1 kg CO2 …ontstaat bij verzending van een pakket door DPD.
Tot 8 keer zoveel …CO2 wordt uitgestoten bij pakketverzending binnen Europa via luchtvracht – DPD ziet daar vrijwel geheel vanaf.
Met 10 procent …heeft DPD tussen 2008 en 2011 de CO2-uitstoot per pakket verminderd.
Op 16 Europese markten …heeft DPD de CO2-neutrale verzending ingevoerd zonder meerprijs voor zijn klanten – zowel nationaal als internationaal. Daarmee wordt klimaatneutrale pakketverzending vrijwel overal in Europa de norm.
Ongeveer 90 procent …van de CO2-emissies wordt bij DPD veroorzaakt door pakketverzending.
Bijna 100 procent …van de binnen Europa verzonden pakketten transporteert DPD over de weg, wat tot acht keer minder uitstoot veroorzaak dan transport via de lucht.
100 procent …van alle pakketten binnen en buiten de 16 markten wordt CO2-neutraal verzonden.
Ongeveer 700.000 ton CO2 …werd in 2013 gecompenseerd door DPD.