Deze internetsite maakt gebruik van cookies. Wanneer u deze pagina gebruikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Alle informatie vindt u in ons privacybeleid.
Sluiten
Persoonlijk advies   078 486 999 Ma - Vr: 9.00 - 19.00   klantenservice@saxoprint.be
Aangemeld als  

Klimaatneutrale verzending met DPD en DHL

Onze inspanningen op het gebied van milieubescherming stralen ook af op onze partners. Daarom verzenden wij onze producten met DPD en DHL. Want met elke levering dragen wij bij aan klimaatbescherming.

Klimaatneutrale verzending bij elke bestelling

In onze bedrijfsfilosofie schrijven we duurzaamheid met hoofdletter ‘D’. Als internationale drukkerij beschouwen wij het als onze plicht om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het behoud van ons milieu. Dat vertalen we niet alleen naar onze eigen inspanningen, maar ook naar de keuze van onze partners. Wij werken samen met de pakketdiensten DPD en DHL, om de CO2-uitstoot bij het transport te reduceren en te compenseren.

Dat betekent dat u met elke bestelling de bescherming van het milieu ondersteunt, want onze producten worden klimaatneutraal bij u geleverd. Dat kost u niets extra, maar heeft enorme voordelen voor het milieu. Van optimalisering van de verzendingsprocessen tot deelname aan klimaatbeschermingsprojecten: dankzij de klimaatneutrale verzending draagt elke levering bij aan een duurzaam klimaatbeheer.

Klimaatneutraal transport met DPD

DPD heeft zich, als onderdeel van de concernbrede CSR-strategie DrivingChangeTM, ertoe verplicht om ieder pakket klimaatneutraal te transporteren. Tot en met 2020 streeft de DPDgroup bovendien een reductie van 10% per pakket na van de CO2-uitstoot door het verkeer in vergelijking met 2013. In Duitsland bevordert DPD klimaatneutraliteit door een uitgebreid aantal projecten, bijvoorbeeld op het gebied van elektromobiliteit door de inzet van fietskoeriers of door energiezuinige bouwprojecten.

In de praktijk bestaat klimaatneutrale verzending bij DPD uit drie pijlers:

Meten

DPD meet sinds 2006 de uitstoot van verzending en onderneming. Inmiddels is de technologie zo ver gevorderd dat uiterst nauwkeurig kan worden bepaald hoe hoog de CO2-belasting voor elke zending is. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het transport, maar ook naar alle bedrijfsinterne processen. Door deze meting wordt duidelijk op welke locatie hoeveel wordt verbruikt en aangegeven waar geoptimaliseerd moet worden.

Reduceren

DPD vervoert vrijwel alles over land en vermijdt daarmee het gigantische CO2-verbruik van luchtvracht. Daarvoor worden in de steden steeds meer elektrische voertuigen ingezet. Voor langere afstanden blijven vrachtwagens nog altijd het beste transportmiddel, waar bovendien de aerodynamica doorlopend van wordt verbeterd. Voor briefpost ziet DPD binnen de bebouwde kom grotendeels helemaal af van gemotoriseerde voertuigen en maakt steeds meer gebruik van fietskoeriers.
 

Compenseren

De derde pijler van CO2-neutrale verzending vormt de emissiecompensatie. Dit betreft de uitstoot die ondanks alle reductiemaatregelen niet te vermijden is. Door DrivingChangeTM worden projecten voor klimaatbescherming gesteund die een tegenwicht vormen voor de CO2-emissie. Dat kunnen lokale projecten in Europa of internationale programma’s in ontwikkelingslanden zijn.

Naast klimaatneutrale pakketbezorging, staat in de CSR-strategie DrivingChangeTM ook smart city logistics, sociale verantwoordelijkheid en innovatief ondernemerschap hoog aangeschreven.

CO2-neutrale verzending met DHL GoGreen
DHL transporteert al sinds vele jaren klimaatneutraal onder het label DHL GoGreen. De CO2-uitstoot die bij het transport ontstaat, wordt door klimaatbeschermingsprojecten gecompenseerd. Om de uitstoot continu te verminderen, schakelt DHL voor pakketbezorging sinds 2016 over op elektrische voertuigen in verschillende steden.